Kui sul on igav ja sa tahad köögis korralikku väljakutset, siis proovi teha sufleed.

Suflee a la apelsin


Ettevalmistused

Kuumuta ahi 180 ˚C-ni (pöörlev õhk), aseta rest ahju alumisele riiulile – hiljem läheb sinna peale sufleevorm.
Nüüd määri sufleevormid võiga ja raputa nende sisse suhkrut ning keeruta nii, et suhkur kataks kogu võise osa.

Valmistamine

Kuumuta või puulusikaga segades. Lisa jahud (nisu- ja maisijahu) ja sega, kuni see hakkab õrnalt pudruks muutuma.
Lisa nüüd Amaretto ja kuumuta veel hetke – las alkohol aurustub, see juhtub umbes ühe minutiga. Tõsta see pliidilt maha. Jahuta hetke ja lisa suhkur, munakollased (3 tk), vaniljesuhkur, apelsinikoor ja laimimahl.

Sega kõike korralikult. Kuumuta piim eraldi potis ja sega see kõige lõpus juurde. Ära ehmata, kui on vedel – see peab olema selline pannkoogitaignane mass.
Ära imesta ka, et kaks munakollast jääb üle.

Nüüd vispelda munavalged tugevaks vahuks, nii tugevaks, et seda saab noaga lõigata.
Pool munavalgemassist sega nüüd taignasse korralikult sisse, ülejäänud sega taignasse nii ettevaatlikult kui vähegi võimalik –
kausi põhjas olev taigna paks osa peaks segunema üleval pool oleva vahus munavalgega hästi vaikselt. Mida kohevam jääb, seda parem.

Täida nüüd eelnevalt määritud vormid, koputa mass alla, vorm peab olema 85% täis. Küpseta 15–18 minutit 180 ˚C juures
(sõltuvalt ahjust natuke rohkem või vähem).

Tulemus on kohev ja toode peab olema vormist umbes 2–3 cm välja kerkinud.