Väga lihtne on ise teha head liha, mis sobib igal ajal ja igasse rooga just selle vett sisaldava poevorsti asemele.
See seisab kapis vabalt umbes 5–7 päeva. Rostbiifi saad kasutada näiteks pastaroogades, võileival, salatis, lihtsalt näksides või sakummiks.

Rostbiif külmikusse poesingi asemele


Valmistamine

Sega omavahel kõik maitseained ja ürdid. Hõõru nad korralikult masseerides lihasse. Pruunista liha kuumal pannil õlis igast küljest.
Nüüd mähi liha fooliumisse ja küpseta umbes 15–20 minutit 200 ˚C juures. Võta liha välja ja jahuta.

 

Et teada saada, kui valmis on liha, kasuta liha sisetemperatuuri mõõtmiseks termomeetrit.
55 °C – toores (soovituslik, gurmaanidele)
65 °C – poolküps (seest roosa, kuid mitte verine)
75 °C – küps (ära parem tee)