Vot see on kihvt asi. Lasanjet on igal juhul huvitav valmistada, kuid on veel põnevam, kui seda hoopis uut moodi teha.

Retsept sündis siis, kui mina ja Taigo Lepik (vabariigi presidendi peakokk) käisime sel aastal Tallinna Humanitaargümnaasiumis
10. ja 12. klassi õpilastele süüa tegemas. Teemaks oli piima propageerimine ja selle tähtsuse meelde tuletamine.
Toit pidi sisaldama piima ja lastele maitsema. Hiljem valiti ka laste lemmikroog, milleks saigi minu tehtud pannkoogilasanje.

Proovi järgi – tehes hingega, tuleb mega hea asi.

 

Pannkoogilasanje


Valmistamine

Tee komponentidest vedel üle panni pannkoogi taigen.

Hakklihakaste: Prae pannil sibul, küüslauk ja või, lisa hakkliha. Pruunista ning lisa purustatud tomatid ja tükeldatud värske petersell.
Maitsesta soola ja pipraga.

Valge bešamellkaste: Kuumuta või ja lisa vähehaaval sõeludes jahu. Tee sellest paks kuum taigen, lisa nüüd vähehaaval piima, samal ajal hoolikalt vispeldades.
Nüüd sega kastmed kokku ja maitsesta.

Lao nüüd üksteise peale pannkook, kaste, riivjuust, uuesti pannkook, kaste, juust, pannkook jne (7–10 kihti). Peale puista rohkelt riivjuustu.
Aseta ahju 180 ˚C juurde umbes 10 minutiks.