Lihtne, üllatavalt põnev ahjupraad, … parim maitsekombo

Ahjupraad


Valmistamine

Võta suur lõikelaud ja tükelda seal kõik komponendid: petersell, tšilli, küüslauk, seejärel vala see üle õliga ning lisa sool ja pipar.
Sega kogu tulemus lõikelaual korralikult. Võta liha ja keeruta seda selles kõiges, kuni see on ilusasti kaetud kogu marinaadiga.

Pruunista liha pannil ja pane pärast seda fooliumisse koos kõigega, mis jäi ka pannile.
Keera foolium kokku ja aseta eelkuumutatud ahju 180 ˚C juurde umbes 45 minutiks.
Aeg sõltub ka sellest, millist lihatükki ja kui jämedat kasutad, kuid oluline on, et liha jääb seest roosaks.
Kui sul on lihatermomeeter, mida saab lihasse torgata, siis vaata, et see oleks 60–65 ˚C, mitte rohkem.
Lõika õhukesteks viiludeks ja serveeri kohe. Selline kiire roog, mida pole vaja eelnevalt marinaadis hoida, sobib ka grillil tegemiseks.

Picanha (hisp) – üks kindel veiseliha lõige, mis võetakse veise selja alaosast.